X

Ste na svoju svadbu 100% pripravení?

Pripravujete na leto svadbu a vyzerá to, že už máte všetko zariadené, ale stále si nie ste istá, či je to skutočne všetko? Poďme si to spoločne skontrolovať.

Chystáte sa na svoj veľký deň? Ak áno, tak práve pre vás sme pripravili zoznam piatich vecí, ktoré by ste si ešte pred svadbou mali skontrolovať.

1. Zoznam svadobných darov

Máte vytvorený zoznam svadobných darov? Niekomu môže pripadať zbytočný, ale skúste sa na naň pozrieť ako na skvelého pomocníka, vďaka ktorému sa vám doma neobjavia veci, ktoré sa vám nebudú hodiť ani páčiť. Navyše tvorba takéhoto zoznamu patrí medzi najpríjemnejšie „povinnosti“ budúcich novomanželov.

Vyhraďte si jeden deň, usaďte sa na nejaké príjemné miestečko, otvorte si fľašu obľúbeného vína a spoločne spíšte, aké svadobné dary by vám urobili radosť. Nemusia to byť len veci do domácnosti. Medzi obľúbené dary patria tiež rôzne zážitkové akcie, darčekové poukazy na nákup tovaru, prípadne peniaze, za ktoré si môžu novomanželia kúpiť čokoľvek podľa svojho vkusu.

Ak hľadáte inšpiráciu na svadobné dary v podobe neokukaných dekorácií do bytu, inšpirujte sa v našom e-shope v kategórii svadobné dary. Ak vás niečo osloví, dajte o tom vedieť svojim hosťom.

2. Výslužka pre hostí

Torty, cukrovinky aj svadobné koláčiky už máte iste objednané. Máte ale pripravené všetko potrebné na výslužku pre hostí? Kto si ju vezme na starosti? Nechýbajú vám škatuľky na pečivo? A čo nejaké pekné štýlové obrúsky na dno škatuľky? Nezabudnite aspoň malou výslužkou obdarovať aj svojich najbližších susedov. 🙂 Udržiavanie dobrých susedských vzťahov je dôležité a táto maličkosť ich zaručene poteší.

 

3. Zasadací poriadok

Zasadací poriadok pri svadobnom stole je dôležitou súčasťou svadby. Riadi sa určitými pravidlami – spoločenskou etiketou a tiež zvyklosťami. Radšej ho pred svadbou ešte skontrolujte. Predídete tak možným nepríjemnostiam a tiež prípadnému chaosu. Svadobná hostina je ideálnou príležitosťou na zoznámenie a spojenie oboch zúčastnených rodín, tak si dobre premyslite, kto kde bude sedieť a s kým sa bude cez váš veľký deň baviť.

4. Svadobný tanec

Nezabudnite sa ešte pred svadbou dohovoriť na svojom prvom manželskom tanci. Vyhnete sa trapasu. Vyberte si nejakú vhodnú pieseň, ktorá je vám obom blízka a na ktorú sa vám bude dobre tancovať. Spoločný tanec si radšej vyskúšajte s dostatočným predstihom, aby ste stihli doladiť detaily.

5. Svadobná výzdoba a svadobné dekorácie

A na záver tiež prekontrolujte, či vám náhodou nechýbajú nejaké svadobné dekorácie na obrad či hostinu. Iste túžite po dokonalom a krásnom dni, na ktorý nikdy nezabudnete. Vďaka romantickým doplnkom, ako je svetelná reťaz, sklenené svietniky, štýlové obrusy a obrúsky, konfety, mašličky, … ľahko vyčarujete tú najkrajšiu a najkúzelnejší svadobnú atmosféru ako z rozprávky.

Všetko skontrolované a pripravené?

Tak teraz nám už zostáva len popriať vám veľa šťastia a lásky na vašej spoločnej ceste životom!

Soňa Šáliová:
Mohlo by se vám líbít