Nielen na Valentína platí porekadlo, že láska prechádza žalúdkom. A u mužov to platí dvojnásobne, pretože aj keď sa to nezdá, mnoho z nich sa môže po sladom dezerte utĺcť rovnako ako po mäse. Čo ho teda na Valentína prekvapiť čokoládovými brownies srdiečkami, ktoré budú určite s láskou pečené? O recept se s nami podelila Katka z blogu Na vidličku.

recept na valentýna

Valentínske brownies srdiečka

Ingrediencie

(forma cca 24 x 24 cm)

  • 100 g masla
  • 300 g kvalitnej tmavej čokolády
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžička instantnej kávy
  • 3 vajcia
  • 150 g trstinového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 30 g kvalitného kakaa
  • štipka soli
  • 100 g bielej čokolády
  • 1 lyžička rastlinného oleja
  • jedlé dekorácie (napr. sekané pistácie, lyofilizované maliny, cukrové srdiečka, sušené jedlé kvety)

brownies

Postup

V miske nad vodným kúpeľom si za stálého miešania rozpustíme maslo s čokoládou na hladký krém. Vmiešame lyžičku vanilkového extraktu a kávy, odstavíme zo sporáka a necháme ľahko schladnúť.

V mixéri vyšľaháme vajíčka s cukrom do svetlej peny, potom vyšľaháme aj rozpustenú čokoládu s maslom. Zvlášť si do misky preosejeme múku, kakao a soľ, múčnu zmes na trikrát vmiešame do čokolády, najlepšie stierkou. Výsledné cesto bude hutné a lesklé.

Rúru predhrejeme na 180 °C. Dno formy/pekáčika vyložíme papierom na pečenie, boky vymažeme maslom. Nalejeme do nej cesto, povrch uhladíme. Pečieme asi 30 minút (pozor, aby ste brownies neprepiekli, boli by zbytočne suché a drobivé).

Brownies necháme vychladnúť a za pomoci vykrajovačky alebo papierovej šablony vykrojíme srdiečka. Bielu čokoládu rozpustíme s lyžičkou oleja a pofŕkame ňou vykrojené srdiečka. Ozdobíme ich orieškami, mrazom sušeným ovocím, cukrovým zdobením apod.

valentýnský recept

Či už sa vrhnete do receptu pre svoju milú polovičku alebo pre seba, veríme, že sa podarí rovnako ako Katke.

Krásny týždeň lásky praje

Michaela, KatkaBella Rose.

Pri pečení sa vám bude hodiť:

Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi!