Určite sa už chystáte na pečenie vianočného pečiva, ktorého chuť a vôňu nemôže nič nahradiť. Aby Vám pri pečení nič nechýbalo, pripravili sme všetko, čo by sa Vám mohlo hodiť.
Za chvíľu väčšinu domovov prevonia úchvatná vôňa škorice, vanilky a badyánu, čo je jasný signál, že Vianoce sa skutočne blížia.
Pripravte sa na pečenie s nami.
Pečenie bez zástery? To proste nejde 🙂 Oblečte si romantickú zásteru, vytiahnite obľúbené recepty a môžete sa pustiť do diela.
Štýlová váha vám presne odmeria potrebné suroviny, z ktorých následne v keramickej mise vykúzlite cesto na Vaše obľúbené vianočné pečivo. Je fajn venovať sa jeden deň len príprave cesta, ktoré na Vás počká do druhého dňa v chladničke.
Nasledujúci deň si cesto pekne vyvaľkajte pomocou bambusového valčeka. Pôjde to s ním skutočne jednoducho.
Do vykrajovania cesta nezabudnite zapojiť aj svoje deti. Bude ich to určite baviť a užijete si spoločne krásne chvíle, ktoré Vám nikdy nikto nevezme. Krásne formičky na pečivo v tvare slniečka, húsky, prasiatka, snehuliaka, anjelika a srdiečka potešia nielen deti, ale aj dospelých
Ak sa chystáte na pečenie medovníkov, nemala by Vám chýbať sada formičiek v tvare stromčeka, anjelika a soba. Súčasťou je aj formička na stojanček, aby ste upečené medovníčky mohli pekne vystaviť na obdiv.
Keď budete mať všetko upečené, čaká Vás ešte upratovanie a nie práve obľúbená činnosť v podobe umývania riadu. Ale nebojte sa, veselá utierka s potlačou adventného kalendára Vám pomôže umytý riad utrieť pekne do sucha.
Zdobeniu sa venujte až nasledujúci deň. Pečivo Vám nikam neutečie.
Teraz už pekne nohy na stôl a môžete relaxovať napríklad pri zapálenej sviečke s Vašou obľúbenou vôňou. Hotové pečivo uchovajte do Vianoc v štýlových plechových dózach.
Keď príde jeho čas, naservírujte ho na slávnostný podnos.
Na záver pre Vás máme tip na veľmi jednoduché a výborné pečivo.
Škandinávske škoricové esíčka
Čo budete potrebovať? 450 g hladkej múky, 275 g práškového cukru, 125 g masla alebo Hery, 3 vajcia, 1 lyžičku škorice, ½ lyžičky jedlej sódy alebo prášku do pečiva.
Maslo s cukrom vyšľahajte do peny, následne zašľahajte vajce, pridajte múku so sódou a vypracujte hladké cesto. Cez noc ho nechajte odstáť v chladničke.
Na druhý deň z cesta tvarujte valčeky ako na vanilkové rožteky, ale namiesto tvaru rožkov ich stočte do tvaru písmena S. Ešte neupečené ich obaľte zmesou cukru a škorice a potom ich pekne upečte.
Prajeme Vám príjemné chvíle strávené pri pečení voňavého vianočného pečiva.