Ráno má jedinečné čaro – obzvlášť vtedy, keď si ho spomalíte. Vôňa čerstvej kávy, prvé slnečné lúče na kuchynskej linke a tanier plný zlatistých lievancov, ktoré lákajú na ochutnanie. Pridajte k tomu višňovú omáčku s pravou vanilkou a raňajky sa razom premenia na malý sviatok.

snídaňové lívance recept

U nás v Bella Rose veríme, že aj obyčajné ráno si zaslúži niečo výnimočné. Preto vám dnes prinášame jednoduchý recept na nadýchané lievance s lahodnou višňovou omáčkou z našej kolekcie. Jej jedinečnú chuť má na svedomí Mlsný Filip – český majster džemov, ocenený na viacerých gurmánskych súťažiach. Spojenie zrelých višní a pravej vanilky z Madagaskaru vytvára harmonickú kombináciu, ktorá k lievancom dokonale ladí. A ak ich naservírujete na obľúbenej keramike, premeníte aj obyčajné ráno na krásný deň.

višňová omáčka Bella RoseRecept na raňajkové lievance s višňovou omáčkou

Budete potrebovať:

  • 250 ml kefíru 
  • 1 balíček prášku do pečiva 
  • 1 lyžicu cukru 
  • štipku soli 
  • 180 g hladkej múky 
  • 1 vajce 

Postup:

Všetky suroviny zmiešajte v mise pomocou metličky, až kým nevznikne hladké, jemné cesto. Na panvici s tenkou vrstvou ghí alebo oleja smažte lievance z oboch strán dozlatista. Oheň udržiavajte stredný – aby sa nepripálili, ale zároveň dobre prepiekli.

Ešte teplé ich ozdobte lyžicou višňovej omáčky s vanilkou, posypte práškovým cukrom a servírujte s láskou – najlepšie na tanieri, ktorý vám vždy vyčarí úsmev na tvári.

Krásne pomalé ráno vám praje

MichaelaBella Rose

Doprajte si niečo nové pre dokonalé rána – napríklad nový tanier alebo hrnček ♥

Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi!