Akonáhle slniečko a teplé počasie vystrieda chladný čerstvý vzduch a stromy sa zahalia do jesenného kabátika, máme chuť sa pustiť do pečenia. Máte to tiež tak? Pečená tekvica, ale aj tekvicová polievka nás krásne zahreje a priznáme sa, že my v Bella Rose sa na ňu tešíme vždy celý rok. Cez víkend naopak radi upečieme nejakú tú dobrotu, ktorá na vás priam dýchne jeseňou. A pretože vieme, že inšpirácií na jesenný recept nie je nikdy dosť, oslovili sme opäť Katarínu z blogu Milluji, ktorá jeden taký dezert vymyslela. Ceruzku do ruky a píšte si:

Korenený perníkový chlebíček s pivom Guiness a krémom

podzimní dezert

Ingrediencie:

300 g hladkej pšeničnej múky

100 g pšeničnej polohrubej múky

1 kypriaci prášok do perníka

štipka soli

14 g perníkového korenia (najlepšie od Antonínovo korenie)

1 kávová lyžička mletého zázvoru

1 kávová lyžička mletej škorice

1 polievková lyžica holandského kakaa

130 g tmavého trstinového cukru

50 g medu

250 ml piva Guinness

120 g masla

Polohrubá múka a maslo na vymazanie formy

Krém:

250 g syra Philadelphia

40 g práškového cukru

Trocha plnotučného mlieka na zriedenie

podzimní dezert

Postup:

  1. V hrnci na strednom stupni zahrejte pivo spolu s medom, cukrom a maslom, aby sa všetko krásne prepojilo a nechajte schladnúť.
  2. Do misy na cesto od robota preosejte oba druhy múky, kakao, kypriaci prášok, soľ, perníkové korenie, zázvor a škoricu.
  3. Prilejte tekutú zmes, zvoľte nástavec typu K a nechajte robota spracovať cesto.
  4. Chlebíčkovú formu vymažte maslom a vysypte polohrubou múkou. Do formy prelejte cesto a dajte piecť do predhriatej rúry na 170 stupňov na 45 minút.
  5. Po tejto dobe vyskúšajte špilkou, či je perník upečený, vytiahnite ho z rúry, vyklopte a nechajte vychladnúť na mriežke.
  6. Pripravte si aj krém. Syr rozrieďte trochou mlieka a vyšľahajte spolu s cukrom. Krémom buď môžete potrieť vychladnutý chlebíček alebo ho podávajte k jednotlivým kúskom.
  7. Odporúčam podávať s krémom a ríbezľovou marmeládou.

podzimní chlebíček

Dobrú chuť vám praje

Katarína, MichaelaBella Rose

Na pečenie sa vám budú hodiť tieto kúsky ♥

Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi!