Akonáhle slniečko a teplé počasie vystrieda chladný čerstvý vzduch a stromy sa zahalia do jesenného kabátika, máme chuť sa pustiť do pečenia. Máte to tiež tak? Pečená tekvica, ale aj tekvicová polievka nás krásne zahreje a priznáme sa, že my v Bella Rose sa na ňu tešíme vždy celý rok. Cez víkend naopak radi upečieme nejakú tú dobrotu, ktorá na vás priam dýchne jeseňou. A pretože vieme, že inšpirácií na jesenný recept nie je nikdy dosť, oslovili sme opäť Katarínu z blogu Milluji, ktorá jeden taký dezert vymyslela. Ceruzku do ruky a píšte si:
Korenený perníkový chlebíček s pivom Guiness a krémom
Ingrediencie:
300 g hladkej pšeničnej múky
100 g pšeničnej polohrubej múky
1 kypriaci prášok do perníka
štipka soli
14 g perníkového korenia (najlepšie od Antonínovo korenie)
1 kávová lyžička mletého zázvoru
1 kávová lyžička mletej škorice
1 polievková lyžica holandského kakaa
130 g tmavého trstinového cukru
50 g medu
250 ml piva Guinness
120 g masla
Polohrubá múka a maslo na vymazanie formy
Krém:
250 g syra Philadelphia
40 g práškového cukru
Trocha plnotučného mlieka na zriedenie
Postup:
- V hrnci na strednom stupni zahrejte pivo spolu s medom, cukrom a maslom, aby sa všetko krásne prepojilo a nechajte schladnúť.
- Do misy na cesto od robota preosejte oba druhy múky, kakao, kypriaci prášok, soľ, perníkové korenie, zázvor a škoricu.
- Prilejte tekutú zmes, zvoľte nástavec typu K a nechajte robota spracovať cesto.
- Chlebíčkovú formu vymažte maslom a vysypte polohrubou múkou. Do formy prelejte cesto a dajte piecť do predhriatej rúry na 170 stupňov na 45 minút.
- Po tejto dobe vyskúšajte špilkou, či je perník upečený, vytiahnite ho z rúry, vyklopte a nechajte vychladnúť na mriežke.
- Pripravte si aj krém. Syr rozrieďte trochou mlieka a vyšľahajte spolu s cukrom. Krémom buď môžete potrieť vychladnutý chlebíček alebo ho podávajte k jednotlivým kúskom.
- Odporúčam podávať s krémom a ríbezľovou marmeládou.
Dobrú chuť vám praje
Katarína, Michaela a Bella Rose