Leto nás opustilo a z teplých dní, kedy sme sa zásobovali ľadom ako to len šlo, sa stala jeseň. Toto obdobie má ale tiež svoje čaro! Listy sa sfarbujú do oranžovej a červenej, pomaly opadávajú a vonku to aj inak vonia. Všimli ste si? O to viac je to dôvod, prečo vyraziť na prechádzku a načerpať silu na ďalšie dni. A keď prídete z prechádzky, je čas na horúce kakao so šľahačkou a škoricou (alebo lahodnú kávu). A k tomu nejaký ten dezert. Najlepšie taký, ktorý je rýchly na prípravu, aby ste sa mohli venovať tomu, čo máte radi.

Keďže je obdobie ako stvorené pre zber jabĺk, nemohli sme si odpustiť dva výborné recepty od šéfkuchára Nicolasa Vahé, v ktorých jablká dominujú. Recepty nie sú nijako zložité, potrebujete len zapekaciu misu, plech a tie správne ingrediencie. V kuchyni vám pri ich príprave môžu pomáhať aj deti. Pripravení? Tak s chuťou do pečenia!

Jablkový Apple Tart a la Genevieve

Recept na Apple Tart od Nicolas Vahé
Privítajte jeseň skvelým receptom z jabĺk Apple Tart a la Genevieve od Nicolase Vahé

Doba prípravy a pečenia: 60 min       Počet osôb: 6

Čo potrebujeme:

Postup:

Rozprestrite tenké cesto na papier na pečenie a natrite ho džemom. S džemom nešetrite a poriadne ho natrite aj na okraje. Jablká si ošúpte a nakrájajte na tenké plátky, ktoré následne vyskladajte na cesto s džemom. Kyslejšie jablká môžete ľahko posypať trstinových cukrom. Vložte do rozpálenej rúry na 160°C a pečte približne 45 minút. Po vytiahnutí dlho neváhajte. Najlepšie totiž chutí ešte teplý so šľahačkou alebo vanilkovou zmrzlinou! Mhmm!

P.S. Doporučujeme urobiť rovno dve várky, pretože je tak dobrý, že sa po ňom len zapráši!

Jablkový Crumble s Crème fraîche

Recept od Nicolas Vahé Apple Crumble
Výborný recept na chrumkavý dezert, ktorý zmizne rýchlosťou blesku!

Doba prípravy a pečenie: 60 min       Počet osôb: 4

Čo potrebujeme:

  • ½ kg jabĺk
  • 1 polievková lyžica pistáciového krému Nicolas Vahé
  • 150 g marcipánu
  • 75 g zmäknutého masla
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 250 ml jemných ovsených vločiek
  • Crème fraîche

Postup:

Ideme na to! Jablká si ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Vložte ich do vymastenej formy s priemerom cca 25 cm. Marcipán nastrúhajte alebo nakrájajte najemno a postypte ním jablká. V miske zmiešajte maslo, cukor, ovsené vločky a semienka z vanilkového struku a poriadne premiešajte, kým vám nevznikne jednotná hmota. Hmotou posypte jablká a šup s tým do rúry vyhriatej na 200°C na približne 30 minút. Podávajte ešte teplé s kopčekom Crème fraîche.

Tip: Crème fraîche zmiešajte s troškou vanilkových semienok alebo kvapkou vanilkového extraktu.

(Pokiaľ niektorý z receptov vyskúšate, môžete sa o výsledok podeliť trebárs na Instagrame pod hashtagom #bellarosesk.)

Veríme, že vám tieto dva recepty spríjemnia deň a že si pri jesennom pečení užijete krásne chvíle.

Miša a Bella Rose

 

Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi!