Pracovný týždeň je takmer za nami a začína sa nám chodiť hlavou, čo dobrého si cez víkend upiecť. Vám tiež? Čaká vás rodinná oslava, návšteva, alebo si skrátka chcete užiť bezstarostnú chvíľku pri niečom dobrom? Ku kávičke bude ideálna táto pochúťka od šéfkuchára Nicolasa Vahé, ktorá je jednoduchá a na pohľad veľmi lákavá! Pripravte si ceruzku a papier a napíšte si ingrediencie, bez ktorých by to nešlo.

recept na čokoládový dezert

Pripravte si:

  • 175 g čokoládových praliniek Nicolas Vahé 
  • 175 g masla
  • 175 g trstinového cukru
  • 7 žĺtkov
  • 4,5 bielkov (1 bielok váži približne 30 g)
  • 20 g zmäknutého masla (na vymazanie formy)
  • 10 g cukru (na posypanie)
  • 20 g kakaa (na posypanie)

Najprv rozpustite 175 g masla a čokoládové pralinky vo vodnom kúpeli. V mise vyšľahajte 2/3 trstinového cukru so žĺtkami, kým vám nevznikne biely krém. V ďalšej miske vyšľahajte bielky a postupne zašľahajte so zvyškom cukru. Opatrne pridajte rozpustenú čokoládu s maslom k vyšľahaným žĺtkom a pomaličky pridávajte po troškách vyšľahané bielky. Pomaly vareškou zmes miešajte, kým vám nevznikne hladká zmes.

Formu na koláč vytrite maslom a vysypte cukrom. Prebytočný cukor vyklepte. Vylejte polku zmesi do vysypanej formy a dajte piecť do rúry, ktorá je predhriata na 175 stupňov. Pečte približne 30 minút. Druhú polovicu zmesi zatiaľ dajte do chladničky.

Koláč vyberte z rúry, aj keď sa vám bude zdať, že je ešte nedopečený – je to v poriadku, tak to má presne vyzerať. Nechajte trochu vychladnúť a dajte ho do chladničky. Keď je koláč úplne studený, vylejte naň zvyšok zmesi, ktorá medzitým odpočívala v chladničke, a rozprestrite. Opäť nechajte odpočinúť v chladničke niekoľko hodín, alebo ideálne cez noc.

Servírujte posypaný práškovým cukrom alebo kakaom a dozdobte čerstvými čučoriedkami.

čokoládový koláč na víkend

Vyzerá lákavo, že? My ho určite vyskúšame a vy?

Krásny víkend bez starostí praje

MichaelaBella Rose

 

Vyskúšajte ďalšie delikatesy značky Nicolas Vahé a ochutnajte netradičné príchute! ♥

Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi!