X

Ako si vykúzliť hygge atmosféru podľa blogerky House of 30 Roses + súťaž

Cítite tú jar vo vzduchu? Ešte než vypukne naplno, spýtali sme sa blogerky House of 30 Roses, ako si u seba doma najradšej vychutnáva zimnú hygge atmosféru a ktoré vonné sviečky má najradšej. Načerpajte inšpiráciu.

Ako vyzerá také zimné hygge v našom domove? Myslím, že by som ho vyjadrila dvoma slovami – privolávanie jari. Je to možno paradoxné, ale je to tak. Nikdy som nebola priaznivcom zimného a smutného počasia, čo je dôvod prečo sa snažím vniesť trošku jari do nášho domova, kým sa tá skutočná objaví aj vonku za oknami. Svetlé farby v pastelových odtieňoch a vonné sviečky v jemných a nežných vôňach, je presne to, čo v tomto období vyhľadávam. Ó áno, sviečky. Sviečky sú u nás doma samostatná kapitola. Máme ich doma snáď všade a už dlho prehlasujem, že sme skrátka sviečkoholici.

Aké vône mám rada po zime?

Ako som už spomínala, po zimných sviatkoch začínam vyhľadávať jemné vône, ktoré navodia tú správnu relaxačnú hygge atmosféru. Či už horia len tak vo svojom skle alebo ich plamienok tancuje v lampáši, ich svetlo mi pripomenie hrejivé slnečné lúče, na ktoré sa tak teším.

Kvalita sviečok je pre mňa dôležitá

Naučila som sa vyhľadávať kvalitné vonné sviečky, ktoré vydržia tešiť svojím horením veľmi dlho a navyše aj krásne a autenticky voňajú, čo si všimne každá návšteva, ktorá k nám zavíta. Jedným z mojich favoritov pre toto obdobie je Cozy Cashmere od Village Candle, ktorá vonia sviežosťou kvetín a čistotou. Mojím najnovším objavom, ku ktorému sa pravidelne vraciam sa stali aj sviečky od DW Home, ktoré sa prezentujú nielen výnimočným dizajnom, čo z nich robí štýlovú dekoráciu. A to je pre nás, nadšencov bývania, len jedno veľké plus. Keďže je pre mňa kvalita sviečok dôležitá, začala som preferovať sójový vosk, ktorý sa stáva čím ďalej tým obľúbenejším a vyhľadávanejším druhom vosku, pre svoje zdravšie a dlhšie horenie, čiže sviečky od DW Home sú pre mňa tou správnou voľbou.

Moja závislosť na sójových sviečkach ma dostala dokonca až k tomu, že som sa ich naučila aj sama vyrábať a dopĺňať si tak prázdne sklíčka, a tak sa z nich tešiť ešte ďalej. To mi pomohlo splniť si jeden z mojich snov – venovať sa naplno tomu, čo ma baví. Ale ani to mi nebráni stále skúšať nové sviečky a vône, v ktorých hľadám inšpiráciu pre svoju prácu.

Vonné sviečky zapaľujem celoročne

Prítomnosť sviečok v našom domove nie je obmedzená žiadnym ročným obdobím. V lete nám zase robia atmosféru na terase, kde si pri nich radi vychutnáme pohár vínka, na čo sa už teším, pretože už teraz viem, že najbližšie leto budeme páliť sviečku Wedding Day od Yankee Candle, keďže svadobný deň je presne to, čo nás v lete čaká.

Súťaž o jarnú sviečku Village Candle

//UKONČENO// Tuto voňavou svíčku vyhrává – Barbora Gímešová! ♥ Prosíme vítězku, aby nám napsala kontaktní údaje na email: michaela.u@bellarose.cz, abychom mohli svíčku odeslat co nejdříve 🙂

Chcete si tiež vytvoriť krásnu atmosféru u vás doma pomocou sviečok? V spolupráci s blogerkou Michaelou alias House of 30 Roses sme si pre vás pripravili súťaž o túto voňavú sviečku. Ako ju vyhrať?

Napíšte nám do komentárov, ako by podľa vás mala vyzerať dokonalá chvíľka. Písať komentáre môžete až do 5. 3. do polnoci a 6. 3. o 15.00 Michaela vylosuje jedného z vás, komu túto voňavú krásku pošleme.

Držíme palce!

Michaela a Bella Rose

 

Preskúmajte ďalšie vonné sviečky ♥

Michaela Urbánková:

Zobrazit komentáře (17)

  • pre mna je to sviečka niektoré zapalujem a niektoré si ukladám po poličke, ale prakticky každý den mi horí ked len čajovka a dokonalá chvílka je zapálená sviečka a kniha to je moje.

  • Jarná príroda, prebúdzajúci sa život, farby, vône a ja s môjmu srdcu najbližšími kráčame s batohmi na chrbtoch po lúke. Sme spolu a všetci sme zdraví. Dokonalá chvíľa..

  • Je veľa rôznych foriem dokonalej chvíle. Rada si užívam chvíľku samoty s dobrou kávou v záhrade.

  • Dokonalá chvíľka je podľa mňa, keď si doma sadnem, vonku svieti slniečko a už konečne môžem pustiť jeho lúče cez otvorené okno bez toho, aby som zamrzla, k tomu jarné kvetiny vo váze (momentálne tulipány) a po večeroch samozrejme zapálené sviečky... u mňa závislosť č.1 ?

  • Ja palim sviečky celý rok,som maniak na sviečky a od toho sa odvíja aj moja pohoda.staci mi zapáliť sviečku,vyložiť si nohy a to je pre mňa najlepší relax ?? ?️?️

  • Dokonalá chvíľa podľa mńa je urobiť si kávu, zapáliť sviečku, otvoriť knihu a len tak s nohami na stole si užívať ten dokonalý pokoj.

  • Záleží, kdy to je, zima nebo léto? V zimě jednoznačně u krbu s kávou v ruce, svíčkou a výhledem na padající sníh, v létě teplý večer venku na zahradě, svíčky, dobré jídlo a pití a mí nejbližší kolem:). M.

  • Jednoznacne s dobrou kavickou a oblubenym kolacikom ? k tomu do ruky skvela kniha, zapalena vonava sviecka, a hlavne pokoj a klud len pre seba ?

  • Ked si s priateľom upraceme spoločne izbu, vymením posteľné prádlo, zapneme svetielka nad posteľou, zapálime si sviečky a pustíme si film a nakoniec zaspíme za 5 minút ? (sviečky sfúkneme samozrejme).

    • Pěkný den, Barboro, jste náš vítěz! :) Zašlete nám, prosím, Vaše kontaktní údaje na email: michaela.u@bellarose.cz, abychom Vám mohli svíčku odeslat co nejdříve.

  • Dokonalá chvíľa je večer, keď dieťa zaspí, ja si môžem zapáliť sviečku a môj muž je ochotný mi pomasírovať chrbát :) to je dokonalá chvíľa pre mňa :-D

Mohlo by se vám líbít