V dnešnom článku vyspovedáme slovenskú blogerku, fotografku, majiteľku úspešného projektu Tanindesk a kávového „maniaka“ Tatianu Kušnírovú, na sociálnych sieťach známu ako TANIN. Požiadali sme Tatianu, aby pre vás vytvorila tri neodolateľné drinky, ktorým nemožno povedať nie. Prezradí vám, čo rada fotí, akému receptu nikdy neodolá, a tiež sa budeme baviť o tom, že keď príde TEN moment, je potrebné nebáť sa a skočiť do toho rovnými nohami.

Tatiana pochádza z východného Slovenska, rada si vychutná šálku dobrej kávy a veľmi ju baví spolupracovať s ľuďmi, ktorí majú vášeň preto, čo robia. TANIN vášeň rozhodne nechýba, ako nadšená food stylistka a fotografka jedla vyvinula špeciálne pomôcky pre fotografov, ktoré uľahčujú fotenie jedla alebo produktov. Jej životná vízia je jednoduchá a pritom veľmi pôsobivá, TANIN píše „Buďme skutoční, buďme milí, choďte za svojimi snami a čokoľvek čo robíte, robte srdcom!“. Keď práve nevytvára nádherne pestré a farebné fotky, vybíja sa pri cvičení crossfitu, hrá na cimbal a keď je správna príležitosť, nepohrdne pohárom dobrého cognacu.

Tatiana Kušnírová

Táni, vaše fotografie jedla a pitia nás úplne ohromili, ako ste sa k tomu vlastne dostali?

Úprimne, v mojej bývalej firme som dala zo dňa na deň výpoveď. Prišla som domov, sadla na stoličku a čo teraz? Milujem kávu, gastronómiu a viem fotiť. Jednoduchá rovnica, ktorej som sa chytila a držím dodnes. Po roku som sa dostala aj k tvorbe mojich Tanindeskov – fotopozadia, ktoré sama vyrábam. Fotopozadie je prispôsobené na jednoduchú manipuláciu pre fotografa, ktorý fotí jedlo, produkty. Originálna tvorba desku umôžňuje odlíšiť sa od ostatných a tvoriť tak svoj rukopis.

Môžeme si vaše fotografie niekde pozrieť?

Fotenie som si zamilovala natoľko, že som o tom chcela dať vedieť aj môjmu okoliu a tak som v rámci roznych spoluprác nafotila kuchársku knihu, nafotila kalendár a inšpirovala ľudí v časopise. Denno denne sú to zas fotky na sociálnych sieťach, kde tvorím firmám príbeh s ich produktami.

Píšete aj blog, čo sa v ňom môžu čitatelia dočítať?

Môj blog je výsledok a zhmotnenie mojej lásky ku káve. Človek si tam vie nájsť kaviarne, ktoré som navštívila, rôzne tipy na knižné kávové čítanie alebo najnovšie PLEZÍRY – moje potešenia a inšpirácie každodenného života, o ktoré sa chcem pravidelne deliť aj s mojimi čitateľmi.

Než sa pustíme do receptov, prezraďte nám, ktorý z nich milujete najviac?

Myslím, že odpoveď bude jasná ak poviem, že to, čo vonia, chutí po káve milujem najviac. Káva má najvyššie miesto v mojej kuchyni. Kávové nápoje sú pre mňa na dennom poriadku od najjednoduchších, sladkých, až po drink s dávkou alkoholu. Ak máte dávku odvahy, pripravte si doma „Kávovú slaninku“ – najlepšie kúsky slaniny dajte marinovať s dvojitým espressom a trstinovým cukrom. Pečte na 170-200 stupňoch  15 min. Po vychladnutí bude snack pre vašich „priateľov bez hraníc“ pripravený na konzumáciu. 🙂

Vanilková prechádzka s kávovými kockami

Vanilková prechádzka s kávovými kockami

Ingrediencie:

Ľadové kocky

  • vychladené dvojité espresso, ktoré rozlejeme do nádoby na ľad a dáme zamraziť

Vanilková časť

  • 200 ml obľúbeného mlieka – kravské alebo hodí sa aj mandľové mlieko
  • 2-3 čl vanilkového extraktu
  • vanilková zmrzlina
  • 1 ks čokoláda
  • vychladené dvojité espresso
  • 1 PL med

Postup:

  1. Vymixujeme mlieko, vanilku a med. Pri horúcich dňoch neváhajte pridať kávové ľadové kocky.
  2. Vanilkový shake rozdelíme do pohárov a následne pridávame roztopenú čokoládu a zmrzlinu.
  3. Dozdobte ešte pár kúskami ľadu a na záver prelejte kvapkami espressa.

Sladký lesný sen

Sladký lesný sen

Ingrediencie:

  • 1 hrnček – maliny, jahody alebo vaša obľúbená lesná zmes
  • 2 PL medu alebo iného sladidla
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • štipka škorice a vanilky

Postup:

  1. Ovocie vložíme do mixéra a pridáme mlieko a ostatné suroviny.
  2. Podľa potreby môžeme pridať viac mlieka alebo vody

Černicové nebo

Černicové nebo

Ingrediencie:

  • 1 hrnček černíc
  • 2 väčšie banány
  • hrsť mandlí
  • 1 hrnček obľúbeného jogurtu
  • podľa potreby a požadovanej hustoty – mlieko

Postup:

  1. Mandle, banány, černice a jogurt vymixujeme a podávame s ľadom.
  2. Dozdobíme lupienkami mandlí alebo kokosových chipsov.

TIP: Ak chcete vytvoriť podobný efekt ako sa Vám páči na fotke, jogurt nepridávajte do mixéra. Poháre naplnte jogurtom ešte pred naliatím smoothie. Potom už len lyžičkou ťahajte jogurt po stranách.

Tatiana alias TANIN

Už sa vám zbiehajú sliny? Ak vás dostali nádherné fotografie jedla a chutné recepty, vezmite sieťku a vyrazte do najbližšieho obchodu! V prípade, že hotové recepty vydržia aspoň na jednu fotku, zdieľajte to s nami pod hashtagom #bellarosesk!

Prajeme veľa zdaru pri kulinárskom tvorení a krásne dni,

Nikola & Bella Rose

 

Načerpali ste inšpiráciu? Pokračujte ďalej!

Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi!