Užite si krásne počasie a vyrazte s priateľmi alebo rodinou do prírody na piknik! Slnečné dni čoskoro vystriedajú jesenné chmúry, tak neotáľajte dlho, nech to leto stojí za to! Vybrať krásne miesto vhodné na piknik nie je žiadna fuška. Na dokonalý piknik nepotrebujete rozľahlú trávnatú lúku s motýľmi, ako z rozprávok, ani drahé syry a proscuitto najlepších kvalít. Dôležité je, aby ste sa na mieste cítili príjemne, či to bude lavička v mestskom parku s dobrotami z farmárskych trhov alebo napríklad piknik v tráve na záhrade za domom s buchtami od babičky. Vedeli ste, že piknik vznikol pôvodne vo Francúzsku zo slova „pique-niquer“, čo znamená obedovať v tráve? Kto by si tiež nezamiloval chvíľky strávené v prírode v spoločnosti chutného jedla, všakže?

Piknik s výhľadom na krásne Znojmo
Naše piknikové miesto bolo v Znojme pri rieke Dyje s výhľadom na kostol sv. Mikuláša – nemohli sme si vybrať lepšie! Čo poviete?

My sme si jeden taký dokonalý piknik usporiadali s celou partiou Bella Rose v Znojme. Bolo to skvelé, spoločnosť nám robila lahodná panna cotta, čerstvé ovocie zo záhradky, výborné víno a hlavne tá najlepšia spoločnosť – celý tím Bella Rose. Sme skvelá banda, a tak nie je divu, že náš piknik bol plný smiechu, klábosenia a vtipných historiek z práce. Konečne sme totiž dohnali to, čo sa bežne v práci nestihne prebrať. Poďte sa s nami pozrieť, ako vyraziť na piknik štýlovo!

Pokiaľ je to možné, vyberte miesto na piknik, kde nájdete aj kúsok tieňa. Slniečko je skvelým parťákom, ale niekedy je to s ním dosť ťažké, haha.

Symbolom celého pikniku je zaiste deka, piknikový kôš a veľa dobrôt. My sme tentoraz stavili na naše šikovné ručičky a deň pred piknikom sme si v našej Bella Rose kuchynke pripravili do štýlových fľaštičiek ovocnú panna cottu – mňam! Ak rovnako tak, ako my milujete smotanové dezerty s ovocím, radi sa s vami o recept na ovocnú panna cottu podelíme, nájdete ju v našom letnom lookbooku Bella Rose.

Panaccota s ovocím
Recept na lahodnú ovocnú pana cottu nájdete v našom letnom lookbooku Bella Rose.

Sladká pochúťka je na svete! Nezabudnite myslieť však na občerstvenie, ktoré zaženie hlad. Hodovanie v tráve si obľúbili nielen francúzi, ale vychutnávanie dobrôt pod holým nebom má korene aj v Anglicku. Zatiaľ čo vo francúzskom piknikovom koši nesmie chýbať čerstvá bageta, najrôznejšie druhy syrov, olivy a lahodné víno, v tom Anglickom dávajú prednosť rôznym druhom salám, slaných i sladkých koláčov – skúšali ste napríklad taký špenátový quiche, to je vám doborta a na miesto vína, nesmie chýbať fľaša sektu. Tak čo myslíte, bude váš piknik vo francúzskom štýle alebo skôr v tom anglickom?

Bagety na pikniku
Nám tentoraz do noty padol skôr ten francúzsky štýl, ale rozhodne taký marhuľový koláč, ten nezavrhujeme a Anglicko milujeme rovnako!

Dodajte vášmu pikniku šmrc

Páni, tiež sa vám zbiehajú sliny, už len pri obyčajnom pohľade na fotky? Radšej sa presunieme do ďalšej časti a tou je, ihneď po nepostrádateľnom jedle, výzdoba, ktorá dokáže navodiť príjemnú atmosféru pikniku rovnako. Piknik môžete usporiadať s priateľmi len tak alebo môže byť tematický, napríklad oslava narodenín, detská párty, ale tiež piknik ako rozlúčka so slobodou. To necháme na vás. Dôležité je, aby ste výzdobu pikniku danej téme prispôsobili. Detská oslava si zaslúži pestré a hravé farby a rozlúčku so slobodou môžete zladiť do obľúbenej farby budúcej nevesty. Aké doplnky sú spoločné pre ktorékoľvek piknikovanie?

  • Deka, tá nesmie chýbať na žiadnom pikniku a pre ešte väčší komfort môžete piknikové miestečko vyladiť aj vankúšiky.
  • Piknikový kôš je štýlovka.
  • Mištičky na ovocie.
  • Dózičky, do ktorých si pripravíte doma maškrty na zobanie.
  • Papierové kelímkytanieriky vám ušetria veľa práce.
  • Vychytávkou je i multifunkčná drevená bednička, ktorú stačí otočiť a stolček je na svete!
  • Drevená doštička bude praktickým pomocníkom pri príprave lahodných syrov, ale tiež na bezstarostné odkladanie dobrôt na deke.
  • Nezabúdajte piť! So štýlovou fľašou na vodu bude dodržiavanie pitného režimu brnkačka!
  • Čo sa vám zaiste bude hodiť, jsú vlhčené obrúsky a utierky, predsa len je to piknik v prírode a nie vždy je blízko dostupná tečúca voda.

  1. utierka 2. miska 3. pikniková deka 4. fľaša 5. piknikový kôš 6. papierové taniere 7. kelímok na nápoje 8. drevená bednička

Pripravte sa tiež na možnosť, že sa vám nebude chcieť domov a piknik pretiahnete do neskorých večerných hodín. Vezmite teda so sebou aj baterky, lucerničky alebo napríklad lampióny, piknik sa razom premení v romantickú oázu večernej pohody.

Nalákali sme vás aspoň trochu? Zdieľajte s nami piknikové aj iné letné radosti na sociálnych sieťach #atmosferasbellarose a nezabudnite! Užite si letné hygge naplno, nie je nič viac než čarovná atmosféra po boku priateľov a rodiny.

Slnečné leto a krásne nielen piknikové chvíľky praje

Petra a Bella Rose

 

Vyberte si tie správne doplnky, nech je vám na pikniku krásne ♥

Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi!