X

10 pádnych dôvodov, prečo milovať jeseň + súťaž o 2 sviečky DW Home

Tí, ktorí jeseň milujú, budú pri dnešnom článku súhlasne pokyvovat a tí, ktorí smútia nad koncom leta a jeseň nepatrí do ich obľúbeného ročného obdobia, možno zmenia názor. Pretože jeseň je to najlepšie obdobie v roku a je na to  hneď 10 pádnych dôvodov!

Dôvody, prečo je jeseň úplne najlepšia

Farebné ladenie

Jeseň je super čas začať ladiť domov do odtieňov horčicovej žltej, tehlovej a hnedej farby. Viac ako inokedy vám tieto farby zdvihnú náladu a doma navodia útulnú atmosféru. Dajú sa krásne kombinovať s bielou, čiernou, béžovou a s drevom. Proste ideál pre romantické škandinávsky ladené interiéry.

Krásna jeseň v teple domova

Vrstvenie oblečenia a čižmy

Konečne môžete siahnuť po všetkých dlhých legínach, sukniach, svetroch a začať sa hrať s vrstvením oblečenia. A ak ste neschudli do plaviek, tak teraz už je to jedno, jupí. Chudnutie môžete hodiť za hlavu, jeseň je ideálna na schovanie všetkých nelichotivých partií. Navyše si nemusíte holiť nohy každý druhý deň a ušetrený čas môžete využiť napríklad na odpočinkové hygge momenty. A konečne zase prišiel čas na poločižmy a čižmy – topánky, ktoré krásne ladia so sukňami a postave lichotia. Tiež sa tešíte, že?

Viac času doma

Keď je krásne leto a vám sa práve nikam nechce, môže na človeka doľahnúť pocit previnenia, že by v taký krásny čas nemal zostávať v posteli. Naopak. Užite si víkendy v pyžame, zapáľte sviečky, ozdobte domov svietnikmi a hoďte na seba chlpatú deku. Ahoj jeseň!

Lampáše k jeseni proste patria

Blížia sa Vianoce

Vianoce sú síce ešte ďaleko, ale už teraz sa na ne môžete v pokoji a v pohode pripraviť. Vymyslieť zoznam darčekov, nájsť si nové recepty na koláčiky a pozrieť sa na vianočné dekorácie, ktoré sú v zľave. Začať sa tešiť na to krásne obdobie, ktoré vonia vareným vínom, jedlými gaštanmi a je osvietené vianočnou svetelnou reťazou.

Čaje viac než inokedy

Z drinkov na ochladenie zase môžeme prejsť na drinky na zahriatie. V prvom rade na čaje. Najlepšie chutia na raňajky, do postele, len tak kedykoľvek počas dňa, proste od piatej do piatej. Tento rok môžete vyskúšať veľa nových chutí čajov Tafelgut. Trebárs pečené jablko, krémová malina s marcipánom, hruškový crumble alebo tekvicový koláč sú úžasné príchute na jesenné chvíľky s čajom.

Tak chutí jeseň…

Čas na čítanie

Konečne je tu čas, ktorý môžete tráviť s knižkou v ruke, občas z okna pozorovať padajúce lístie, užiť si tú romantiku. Len čo sa trochu zotmie, než cez víkend vstanete z postele, vo vani … všade je dobré čítať. Stačí si nájsť chvíľku a ponoriť sa do deja. Vedeli ste, že čítanie kníh upokojuje a odbúrava stres? Iba 6 minút čítania denne účinne odbúra stres, uvoľní svalové napätie a stabilizuje tepovú frekvenciu. A ak máte tie správne knihy, stane sa z vás kreatívna bohyňa.

Maškrty bez výčitiek

S ochladením prichádza čas hrešiť a užívať si všetky obľúbené, v lete zakázané, dobroty. Či už ste mäsožrút alebo čokofil, s príchodom jesene si môžete užívať svoje obľúbené kalorické bomby, čo vám hrdlo ráči. Dáte si kačičku so šiestimi lokšami alebo kohúta na víne? Čokoláda a makrónky naraz s knižkou a zapálenými sviečkami chutia tak nejako lepšie!

Konečne seriály

Vonku sychravo, tma a zima. No paráda! Konečne môžete dopozerať všetky rozpozerané seriály a začať sledovať  úplne nové. A to je dôvod na radosť.

Dom zaplavený svietnikmi a sviečkami

V lete je síce fajn, zapáliť si večer na terase sviečku, ale inak sa pálenie sviečok a vonných tyčiniek v lete veľkej obľube neteší. Teraz nastáva ich čas a vy si môžete opäť nadekorovať domov. Fantázii sa v tomto prípade medze nekladú. Tri vysoké svietniky na komodu, veľa malých svietnikov na tácku a skrátka svietnik kamkoľvek sa dá. Pre navodenie správnej jesennej nálady nezabudnite na vonné sviečky. Trebárs ľahko korenená vôňa s výraznejšou arómou jedle a zemolezu. Veľkú parádu urobí aj lampáš na sviečku, do ktorej môžete dať svetelnú reťaz s časovačom. Ten sa v presný čas zapne a vy sa môžete kochať decentným osvetlením.

Romantické lampáše nesmú chýbať

Káva s chuťou jesene

Kaviarenské reťazce vydávajú na jeseň voňavé kávové limitky. Kedy inokedy, než práve na jeseň, je čas na tekvicové alebo javorové latte? V každej šálke môžete jeseň doslova ochutnať. A ak sa práve do kaviarne nechystáte, môžete si pripraviť jesenné latte podľa nášho návodu.

Domáce maple latte

Javorové latte

Budete potrebovať:

  • Espresso 1/3 šálky
  • Mlieko 1 ½ šálky
  • Javorový sirup 3 lyžice
  • Vanilkový extrakt ¼ lyžičky
  • Mletá škorica na posypanie
  • Šľahačka podľa chuti
  • Vysoký pohár na latte

Ako na to:

Pripravte si espresso. Zahrejte a napeňte mlieko. Nalejte espresso do pohára a doplňte ho horúcim napeneným mliekom. Vmiešajte javorový sirup a vanilkový extrakt. Ozdobte vyšľahanou šľahačkou a posypte škoricou. Dokonalé jesenné latte je na svete a s dobrou knihou si môžete vytvoriť rozprávkový hygge moment.

Súťaž

// UKONČENÉ// Tentokrát sa usmialo šťastie na Zuzanu Sklenárovú, gratulujeme! Zuzane sme napísali odpoveď na komentár a vy ostatní nezúfajte, sledujte ďalej náš blog alebo Facebook, kde pre vás pripravujeme ďalšie skvelé súťaže. Tak nabudúce!

Aby tých jesenných radostí nebolo málo, pripravili sme si pre vás súťaž o 2 voňavé sviečky DW Homekolekcie Hygge! Chcete vyhrať dve sviečky podľa vlastného výberu a vytvoriť si doma tú najkrajšiu atmosféru? Napíšte nám do komentárov:

Ako si najradšej užívate svoju jesennú hygge chvíľku?

Tak hurá do toho! Už sa tešíme, čo krásneho nám do komentárov napíšete. Víťaza vyhlásime 16. 10. Držíme palce!

 

Martina a Bella Rose

S nimi bude jeseň ešte krajšia:

Martina Kopecká:

Zobrazit komentáře (99)

  • Jeseň mám najradšej, lebo konečne po otravnom lete môžem zapalovať sviečky, zapnúť mini svetielka a zároveň je čas vytiahnuť zo zásuvky hrubé štrikované šály (a kúpiť nové topánky ;)). Svoju hygge chvíľku si najradšej užívam zababušená v deke, v pyžame a v hrubých ponožkách, so šálkou kakaa. K tomu zapálené sviečky, svietnik s vonným voskom a kniha v ruke - dokonalý čas.

  • Najviac si vychutnávam svoje chvíľky už večer, po celom dni, keď sedím na gauči s dobrou knihou a čajíkom a popri lampa mám zapálené sviečky. Samozrejme zababušená v deke a hrubé ponožky nesmú chýbať :-)

  • Milujem jeseň,chladné rána kedy sa slniečko prediera cez hmlu a ja v trplúčku pijem čajik...v októbri mám aj narodeniny tak možno aj preto tak zbožňujem toto obdobie už od mala. tuto jeseň som si urobila krasnu jeseň novou vytúženou jedaľnou a s tým spojené dekórovanie celého bytu do jesene-vresy v košíkoch,jesenný veniec na krbovej rímske,nové zamatové vankúše,pletené deky,rozkošné papuky,gaštany,šípky kde sa pozriem a kopu sviečok a svietnikov a svetielok a všade vôňa jazminoveho čaju :) toto je moja jeseň moje hygge a najlepšie v posteli s mojou dcérou a partnerom :)

  • Moja ideálna jesenná hygge chvíľka je praskajúce drevo v krbe, horúci čaj, zababušená v deke a pod nohami mi leží moja border kólia ... za oknami kľude môže pršať, fúkať vietor a nevadí mi ani, že sa stmieva oveľa skôr, pretože keď si zapálim sviečky, atmosféra je taká príjemná, že by som takto dokázala stráviť celú jeseň, už len keby človek nemusel chodiť do práce :)

  • Nejraději mám léto, ale v září začíná nový rok (jako učitelka mám trochu posunutý kalendář :-)), během září a října končí práce na zahradě. Sběry ovoce, rytí zahrady a naopak vynášení vřesu a chrysantém si vyloženě užívám. Po práci na zahradě či dvorku si pak o to více užijí zapálenou svíčku, knihu (buchtu) v ruce a chvilku nic nedělání.

  • V období detstva jeseň nepatrila medzi moje obľúbené ročné obdobia.Avšak postupom času ako stárnem začínam si viac všímať krásy prírody a všetko to nádherné a jedinečné čo nám jeseň ponúka.Ako mama dvoch malých "anjelikov" si počas dňa, teda ak mi to dovolia, vychutnávam dve chvíľky hygge. Prvá je počas obedňajšieho spánku mojich miláčikov, kedy sa so šálkou kávy môžem pokojne prechádzať po našej vidieckej záhrade obklopenej množstvom stromov so zlatisto sfarbenými listami a vychutnávať si krásu rozkvitnutých astier, chryzantém, vresov a ruží.Druhá príjemná chvíľka hygge nastáva vo večerných hodinách, keď už deti spia a ja si môžem bez obáv prečítať dobrú knihu v zamotaná do deky až po uši v mojom obľúbenom kresle alebo stráviť príjemné chvíľky so svojou milovanou polovičkou v žiare blikajúcich svetielok vychádzajúcich z lampášov a sviec. Milujem tieto chvíle a ďakujem za ne.☺

    • Zuzi gratulujeme! S deťmi je niekedy ťažké spomenúť si na takú chvíľku pohody a myslieť len na seba. Je skvelé, že aj tak si na tie vaše dve hygge chvíľky nájdete čas ♥ Snáď Vám dve DW Home sviečky pomôžu k vytvoreniu pohodovej atmosféry :) Napíšte nám Vaše osobné údaje vrátane tel. čísla a emailu na michaela.u@bellarose.cz, nech sa môžeme dohodnúť, ktoré dve sviečky Vám pošleme. Za Bella Rose, Michaela.

  • Rozvesiam svetielka, vsade mozne, kde sa len daju, zapalim sviecku, najradsej Warm cashmere, dam si granko s mliekom :) a pustim film Hocus Pocus :)

  • S knihou pod dekou ? ?, s kávičkou ☕a ak sa pridá vonná sviečka...?

  • Jeseň milujem ale najmä ak je pekná a slnečná. Nie je príliš horúco, všetko je farebné, oblečenie zakryje čo nechcem nech je vidno. Doma deky, sviečky, na terase dyne, vresy, šípky, dekorácie, caje, vínko a teplo v krbe.

  • Ja mám jeseň rada hlavne kvôli sviečkam a dekorovaniu. Všade samé tekvice, teplé deky, v každom kúte sviečka (aj keď tie sú tam po celý rok) a konečne aj naši mačiaci sa prestávajú potulovať po záhrade a zaujmú svoje pozície na gauči či vo svojich pelieškoch. Po tom prídu Vianoce, ďalšie dekorácie a najhoršie je po novom roku to všetko opäť zbaliť a dom je zase taký prázdny. Na dlhé tmavé večery mám tiež pripravenú zbierku knižiek od vás, ktoré čakajú na prečítanie ❤

Mohlo by se vám líbít